Великобритания обмисля създаването на собствен въздушен флот от шпионски балони след

...
Великобритания обмисля създаването на собствен въздушен флот от шпионски балони след
Коментари Харесай

Великобритания създава собствен флот от шпионски балони

Англия обмисля създаването на личен въздушен флот от шпионски балони след редица нахлувания на сходни устройства през последните седмици.

Миналата година английското държавно управление подписа изследователска договорка на стойност 100 милиона английски лири с основана в Съединени американски щати компания за създаване на " стратосферни въздушни системи без екипаж ". Този ход идва на фона на възходящото безпокойствие по отношение на опасността от Китай.

Миналия месец, летящ над американското въздушно пространство, поради съмнения, че той шпионира основни военни обекти в Съединени американски щати.

Британският министър на защитата Бен Уолъс призна, че китайски балони може да са шпионирали и Обединеното кралство , и означи, че той също би наредил да бъдат свалени.

Споразумението, подписано от Министерството на защитата, планува Лондон да създаде балони за наблюдаване, които летят сред 50 000 и 80 000 фута.
 Съединени американски щати с доказателства, че китайският балон бил шпионски
Съединени американски щати с доказателства, че китайският балон бил шпионски

Оборудването му било за разследващи, а не метеорологични цели

Тази височина на хвърчене прави по-малко евентуално те да бъдат наранени от турбуленция.

Апаратите минаха изпитателни полети през есента и тогава Министерството на защитата удостовери, че има интерес към закупуването на " балонни " системи.

Рос Корбет от отдела за доставки на Министерството на защитата уточни, че по-ниските равнища на турбуленция в стратосферата ще разрешат на устройствата да се носят по-стабилно над задачата. " Успешното потребление на това пространство може да значи големи изгоди, само че към момента ни остава да научим доста по отношение на това по какъв начин да работим там, изключително за дълги интервали от време ", разясни той.

Министерството на защитата на Съединени американски щати удостовери, че неговите изтребители са свалили китайски балон над териториалните води на страната.
 Япония също упреква Китай за шпионски балони
Япония също упреква Китай за шпионски балони

Три обекта, видяни във въздушното пространство сред 2019 година и 2021 година

От своя страна външното министерство на  и митинг против потреблението на мощ от страна на Съединени американски щати за офанзива на цивилен безпилотни летателни апарати ".

Пекин изрично отхвърли обектът да е бил употребен за шпионски цели и твърди, че това е метеорологично устройство, което се е отклонило от маршрута си.

Вашингтон обаче уточни, че има вяра, че  обхващащ пет континента.

Държавният секретар на Съединени американски щати заяви, че страната му е споделила информацията, събрана от отломките от балона, с десетки други страни.
 Американски балони неведнъж прелитали над въздушното пространство на Китай
Американски балони неведнъж прелитали над въздушното пространство на Китай

Китайското външно министерство уточни най-малко 10 сходни случая през минала година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР